Wichelroede

Klik hier als je links geen menu kolom ziet
De wichelroede is een oeroud instrument. We kennen de wichelroede vooral van het zoeken naar water. Maar je kunt hem in principe universeel inzetten om energieën van allerlei soort op te sporen. Het is een stuk gereedschap dat bij uitstek geschikt is om energieën op te sporen, die je met de "gewone" meetinstrumenten niet kunt meten.
Van oudsher werd een tak van een hazelaar of wilg gebruikt om als aanwijzend instrument te gebruiken bij het zoeken naar bijvoorbeeld een waterader als men een bron wilde slaan. De tak werd op een bepaalde wijze onder spanning gebracht en op een speciale wijze vastgehouden. De gespannen tak draaide naar een andere positie als het "raak" was.
Tegenwoordig wordt er veel gewerkt met metalen versies van de wichelroede. Het vergt enig oefenen om goed met zo'n exemplaar te leren werken. Een veel toegankelijker instrument is de zogenaamde allemansroede. Hier kan vrijwel iedereen na een kwartier tot een half uur oefenen mee werken.
Deze allemansroede is bij uitstek geschikt om aardstraling en elektrosmog in en om het huis op te sporen. De werking van de wichelroede is lang niet zo geheimzinnig als je waarschijnlijk vermoedt. Je moet je voorstellen dat je als mens het meest gevoelige instrument bent dat er op de wereld bestaat. Dat is een gegeven. Je moet er even aan wennen, maar het werkt wat gemakkelijker als je dit aanneemt. Je bent met je lichaam, inclusief je energielichaam, ook wel aura genoemd, in staat om hele subtiele energieën en veranderingen daarin waar te nemen. Je lichaam, met name je vegetatieve zenuwstelsel, reageert daar op zonder dat je je daar bewust van bent.
En daar komt de wichelroede om de hoek, want die gebruik je als vertaler van wat je lichaam waarneemt.
Daar "ergens" ligt de sleutel.
Nieuwsgierig geworden?
Naar boven


Laatste wijziging 24/03/15