Reiki

Klik hier als je links geen menu kolom ziet
reiki symbol Het woord "Reiki" betekent universele levensenergie.
Reiki is een methode van energieoverdracht, waarbij de behandelaar de energie doorgeeft aan degene die behandeld wordt. In zijn meest eenvoudige vorm gebeurt dit door middel van handoplegging.
Reiki energie is in meerdere culturen bekend: in India wordt deze energie "Prana" genoemd en in China "Chi" of "Qi".
Het is de levensenergie die we overal in de natuur aantreffen, die de organismen laat groeien, die overal om ons heen is.
In principe is het doorgeven van energie iets heel gewoons.
Vroeger hebben we dat allemaal gekund. Door de technische, economische en wetenschappelijke ontwikkelingen van de mensheid zijn we dit kwijt geraakt.
Maar deze vaardigheid is bij iedereen latent aanwezig.
De behandelaar is op het moment van de behandeling een kanaal om de energie door te laten stromen naar degene die behandeld wordt.
Aangezien een gezondheidsprobleem een verstoring in de energiehuishouding is, is het uitgangspunt dat Reiki de zelfgenezende energie van de ontvanger stimuleert en activeert, zodat deze zichzelf kan genezen.
Reiki werkt niet alleen tegen pijn, verwondingen en ziektes, maar zeker ook voor het verwerken van emotionele belasting, zoals angst, verdriet, woede en stress. Het zijn juist deze slecht verwerkte emoties, die uiteindelijk leiden tot een fysiek probleem.
Daarnaast is een Reikibehandeling een aangename ontspanning, die de stress van alledag op een heel rustgevende manier laat afvloeien.
Reiki werkt uitstekend als eerste hulpmiddel bij allerlei soorten verwondingen als pijnbestrijding en het stelpen van bloedingen.
Reiki geeft bovendien een kalmerende werking in geval van stress en trauma.
Handoplegging is de meest elementaire vorm van Reiki, maar aanraking is niet echt noodzakelijk. Sterker nog, na een tweede graad Reiki inwijding ben je in staat om Reiki te sturen naar mensen onafhankelijk van plaats of tijd.

Naar boven


Laatste wijziging 20/02/05